7 i 8 d`octubre 2016

Casa de Cultura de Sant Cugat del Vallès

programa

Encara que intentem oferir-te un programa tancat, és possible que suceeixin canvis d’última hora per motius aliens a nosaltres.

Segueix-nos a Facebook i Twitter per conèixer sempre la última hora.

Recorda que hi ha activitats que es solapen, tingues-ho en compte quan t’inscriguis!

Divendres 07 Octubre

12:30h – 14:00h

Conversa: Ciència ficció

Espai Escènic

La ciència ficció és font d’inspiració constant i camí ineludible de la narració tecnològica del nostre món. És per això que hem organitzat aquesta sessió, il·luminadora i crítica a l’uníson, on els convidats dialogaran al voltant dels origens, l’actualitat i el futur del gènere. Creatus Dominus, la última frontera.

Amb Muntsa Vicente, Marcos Martín, Dr. Antonio Penedo i Carlos Rubio. Modera Dra. Teresa López-Pellisa

Workshop: Alter Ego (Il·lustració)

Sala de formació

L’objectiu del workshop es basa en l’art de màscares. Cada participant està convidat a dibuixar la seva segona cara amb l’ajuda de la seva imaginació i amb l’ús de paper i retoladors. Alegre o trist, home o dona, humana o animal – tot és possible.

Amb Birgit Palma

Workshop: Fabricació digital (3D)

Sala de formació

Inicia’t a la impressió 3D i aprèn com preparar els teus projectes per imprimir-los en 3D.

Amb Matthieu Laverne

14:00h – 16:00h

Hora de dinar!

16:00h – 17:30h

Conversa: Fantàstic

Espai Escènic

Cap joc tecnològic és aliè al fantàstic. Lovecraft està present a molts d’ells. Motiu suficient per incloure un bloc d’aquestes característiques al vostre festival. Us sentireu posseïts per l’esperit del pollastre del passat, o del present, o del futur, i us inspirarà cap a nous camins.

Amb David Roas, Sofía Rhei i Òscar Broc. Modera Dr. Teresa López-Pellisa

Workshop: Coneix Sketch i dissenya una app

Sala Polivalent

Taller orientat a aprendre el funcionament de les eines bàsiques de Sketch i dissenyar una petita app de missatgeria instantània.

Amb Sara Salmerón

Chicken Room: Start(me) up

Auditori

Diverses startups donaran a conèixer com van vendre la seva idea, com van aconseguir finançament i d’altres aspectes que cal conèixer.

Amb Xavier Mallol (Delectatech), Julio García (Waynabox) i més. Moderat per Yolanda Tarango

17:30h – 18:00h

Descans!

18:00h – 19:30h

Conferència: Ciència ficció; evasió o distanciament?

Auditori

S’acostuma a dir que la ciència ficció ens trasllada a móns imaginaris i, per tant, ens convida a evadir-nos de la realitat; però hi ha manera d’allunyar-se de la realitat que serveixen per contemplar-la des d’una nova perspectiva, i sovint l’allunyament de la ciència ficció no és evasió sinó distanciament en el sentit brechtià.

Amb Carlo Frabetti

Workshop: Gestió de marca a internet

Sala Polivalent

Aprendràs què és una marca, com es gestiona a internet i per quins motius és importants fer-ho bé i amb un pla al darrere.

Amb Cris Busquets

Conversa: L’he liat parda

Espai Escènic

Diversos emprenedors explicaran com van desenvolupar els seus projectes i quins errors van cometre que els van portar a deixar els projectes.

Amb Alejandro de Haro, Eva Perdiguer i Fredi Fernández. Modera Vanesa Ortega

Dissabte 08 Octubre

10:30h – 12:00h

Masterclass: dissenyant sistemes responsive

Espai Escènic

Al disseny web ja no parlem de “crear pàgines web”, sinó de crear sistemes: conjunts d’elements i patrons reutilitzables que es formen amb guies i frameworks i que creen un llenguatge visual i una gramàtica comú. Quins són els seus factors principals? Com podem desenvolupar sistemes de patrons dins d’un entorn responsive?

Amb Swwweet

Conferència: Explota YouTube

Sala Polivalent

Si ets un emprenedor o una marca i vols tenir èxit a YouTube, cal que vinguis. No trobaràs cap altre lloc millor per aprendre com fer-ho!

Amb Jordi Cor

PANTONE LAB: Gestionar de forma efectiva el llenguatge del color

Auditori

El color és un dels pilars bàsics en el disseny, però a la pràctica no està absent de problemes. En aquesta conferència analitzarem les diferents fórmules i els fluxos per comunicar i reproduir el color de forma eficient entre clients, proveïdors i dispositius tenint en compte els suports de reproducció.

Amb Marc Velázquez (Pantone)

12:00h – 12:30h

Descans

12:30h – 14:00h

Conferència: Your attention please! Presentacions eficaces

Auditori

Actualment tant a l’entorn acadèmic com a l’entorn professional tots passem per moments en que hem de defensar un projecte, idea o producte davant d’una audiència. És a dir, parlar en públic, captar l’atenció, fer-nos escoltar, aconseguir que ens entenguin i ens recordin. Impactar. Aquesta conferència et donarà les claus imprescindibles perquè puguis fer la millor posada en escena.

Amb Jaume González

Conferència: Comunicant emocions a través de les dades

Aula Polivalent

El nostre entorn esta cada vegada més carregat de dades i informació de la que ens sentim desvinculats emocionalment. Les dades reflecteixen una petita part de la realitat generant una distància entre allò que representen i allò que les persones perceben. Domestic Data Streamers expliquem com a través de l’art, el disseny, la ciència i la tecnologia intentem apropar aquestes dues realitats generant nous llenguatges de dades.

Amb Axel Gasulla

Conferència: Optimitza l’UX del teu procés de treball

Espai Escènic

El procés d’UX està trencat. Els dissenyadors encara creen de manera manual, arribant a tenir documents de l’estil: v1.psd, v2.psd, v3-1.psd, v3-2-final.psd, v3-2-final-2.psd. Les eines de creació han canviat, però no el procés del dissenyador. Veurem com els creatius han de canviar el seu procés per treballar més ràpid internament i de manera més fluida.

Amb Andree Huk

14:00h – 16:00h

Hora de dinar!

16:00h – 17:30h

Conversa: Disseny crític

Espai Escènic

Parlarem de la funcionalitat del disseny; ètica, estètica, revolució… el gran debat.

Amb Jordi Llopis, Carol Sánchez, Olmo García i Curro Claret. Modera Lluís Sallés.

Conferència: Dissenyes de pu*a mare però t’expliques de pu*a pena

Auditori

Una xerrada que et canviarà la vida professional i que et farà preguntar-te: per què no ens ho expliquen això abans? Vine i deixa que l’Elixir Carrasco faci la seva feina.

Amb José María Carrasco

Case Studio

Sala Polivalent

Diferents professionals, col·lectius i estudis de disseny t’expliquen qui són, que fan, i sobretot, com ho fan. Si vols descobrir com desenvolupen els projectes… U know 😉

Amb Aplauso Studio, Junkie Python i Macho Estudio

17:30h – 18:00h

Descans!

18:00h – 19:30h

Conversa: Influencers

Espai Escènic

Els influencers ho peten. Aquests nous prescriptors mouen el mercat amb un sol tuit. T’explicaran tooot el que vulguis saber: com ho fan, les seves experiències i les proposicions indecents de les marques 😉

Amb Jenny Rodríguez (soyvegana_jenny), Roi Sastre (roisastre) i Maria Redondo. Modera Susana Lluna

Kobayashi Maru: 15×4 Startups

Sala Polivalent

Micropresentacions de 15 minuts on diferents emprenedors t’explicaran la seva trajectòria.

Amb Magna Magazine, Oriol López Calle, Turipano 360º i Kiasu

Conferència: Com cobrar per les nostres idees

Auditori

La gestió del projecte és el noranta per cent de la totalitat del mateix. El deu per cent restant és la idea. Un deu per cent que ha de ser únic, meravellós i emocionant, però que sense la correcta gestió i implementació no serveix de res. El gestor-creatiu és una realitat que pocs volen assumir, és per això que el seu perfil és tan important. La idea ens donarà l’oportunitat de facturar per la nostra creativitat, i la gestió aconseguirà que ens ingressin els diners al nostre compte corrent.

Amb Lluís Sallés

19:30h – 20:00h

Performance “Light Art”

Sala d’exposicions

Creació de llum i color on Creatus, protagonista del festival, connectarà amb Dominus.

Amb Andrea Bravo (light artist & performer), Linn Dembacke (make-up and hair artist) i Verónica Navas Ramírez (performer)

20:00h – 22:00h

POWERED BY PECHAKUCHA: Creatus Dominus Vol. 3

Espai Escènic

12 ponents en exposicions contrarellotge: 20 diapositives de 20 segons cadascuna. La temàtica està relacionada amb la creatividad i el disseny, però cada ponente t’explicarà coses diferents… gairebé sense respirar.

Amb Ralph Monty, Òscar Medina, Gus Arens, Maximo Castellarnau, Appart 810, Arnau García, Outline Studio, Cruz Baron, Helena Minuesa, Patricia Luján i més.