iGuzzini

iGuzzini
19 setembre, 2017 gtermes

Estimats lectors i creatius del món tots. Seguim amb noves confessions: hem aconseguit una maca maca maca amistat amb iGuzzini! En aquesta nova edició del festival… es converteixen en els enèsims patrocinadors del Creatus Dominus 2017! Hi col·laboraran a través de la seva experiència i savoir faire en el projecte d’il·luminació del recinte d’entrada d’aquest any. A més de solucionar una necessitat bàsica, ens ajudaran a fer-ho de primera! Serem feliços menjant anissos amb ells, i el 29 i 30 de setembre ho gaudirem plegats.

Els amics d’iGuzzini es dediquen a proposar sistemes d’il·luminació en projectes de grans magnituds amb la seva habitual bona feina. La il·luminació en el disseny d’espais és el típic aspecte en el què els profans no s’hi fixen fins que hi apareixen els problemes. Doncs és ben clar, que el mèrit recau no únicament en el compliment dels criteris mínims, sinó en l’aportació d’una qualitat i un plus a la necessitat de la llum.

N’hi ha prou amb l’exemple del Centre Botín, a Santander. Aquest espai museístic, desenvolupat per la Fundació Botín mitjançant el disseny dels estudis d’arquitectura de Renzo Piano i Fernando Caruncho, s’ha projectat amb diversos tractaments de llum i color, segons la seva aplicació concreta. Aviam: que s’ha d’il·luminar la gran zona verda de l’emplaçament? I a més cal donar sensació de benestar i seguretat? Doncs iGuzzini hi col·loca unes lluminàries amb post UFO, amb llum uniforme i homogènia, accentuades amb projectors iPro en alguns dels punts més singulars del parc. I ara, també cal tractar l’auditori i els recintes d’exposició? Doncs ara utilitzen el recurs dels encastables Reflex i els projectors Palco, instal·lats sobre raïls al sostre. És cert que ens podríem encegar tot parlamentant sobre el projecte d’il·luminació del Centre Botín, però us ho confessarem: no en som especialistes.

I qui sap de tot això? Clarament, iGuzzini. I per això, aprofitarem la seva aportació amb la nostra més animada nocturnitat i procurarem viure de groc els moments que ens regali el Creatus Dominus d’enguany.

Centro Botín de arte y cultura, 2017. Fundación Botín
Santander, España

Arquitectura:
Renzo Piano Building Workshop en colaboración con Luis Vidal + Architects

Luminotecnia:
Artec3 Studio
Arup

Landscaping:

Fernando Caruncho & Asociados

Foto:
Enrico Cano