Utilitzar Sketch et canviarà la vida

Utilitzar Sketch et canviarà la vida
17 setembre, 2016 Jorge Blanco

Quan vas començar a estudiar disseny (o vas aprendre’n per la teva banda), probablemente vas començar a utilitzar el que feia servir tothom, la Suite d’Adobe. I també probablement la segueixes utilitzant avui en dia per a dissenyar webs, apps i qualsevol altra peça que es mourà al món digital.

Estem aquí per presentar-te Sketch, una eina que un cop provis et preguntaràs per quin motiu portaves tan de temps casat/da amb Adobe.

Què és Sketch?

Com ells mateixos es defineixen:

Sketch és un software de disseny digital professional per Mac amb la potència, flexibilitat i velocitat que sempre has volgut en un paquet lleuger i fàcil d’utilitzar.

Sketch (Bohemian Coding) és una aplicació 100% vectorial pensada específicament per als dissenyadors d’avui en dia, ajudant-los a treballar optimitzant millor el seu temps, amb pàgines múltiples, artboards, plantilles…

Mira, mira (fes clic al damunt per a veure-ho millor):

Sketch Screenshot - Creatus DominusSketch Screenshot - Creatus DominusSketch Screenshot - Creatus DominusSketch Screenshot - Creatus DominusSketch Screenshot - Creatus Dominus

A més, les seves funcions poden millorar-se amb plugins i amb integracions amb altres aplicacions de prototipat… què més vols?

Està bé. Però, què fa?

Aquesta llista no pretén cobrir tot el que fa Sketch (seria impossible), però aquestes són les seves millors característiques:

Guies intel·ligents
Podràs alinear tots els elements perfectament i amb tota la facilitat del món.

Grids i plantilles predefinides
Què necessites? 12 columnes? 16? ¿Una icona d’una app? La pantalla d’un iPhone? O d’un Android? Ho tens tot a un sol clic.

Rapidíssim
Oblida’t d’iniciar qualsevol programa d’Adobe i que et doni temps a fer-te un cafè. Amb Sketch qualsevol pas es farà en un obrir i tancar d’ulls.

Símbols
Crea un element i repeteix-lo tantes vegades com necessitis. Si necessites fer un canvi només hauràs de fer-ho des del símbol i no a les 70 còpies que has fet en diferents pantalles.

Shortcuts
Més enllà dels predefinits, podràs crear-te els teus a mida. D’aquesta manera, podràs adaptar el programa a les teves necessitats (i no a l’inrevés).

Perfecció del píxel
Per als obsessos és una característica que fa saltar d’alegria. Oblida’t de formes i objectes que s’alineen malament. Amb Sketch, tot queda pixel-perfect.

Facilitat d’exportació
És igual el que necessitis i el format. Amb Sketch podràs guardar-ho tot de la manera més senzilla i eficient.

Workshop en Creatus Dominus

El divendres 7 d’octubre a les 16h organitzarem un workshop en la qual aprendràs els conceptes bàsics d’Sketch i a dissenyar una petita aplicació.

T’hi apuntes? Recorda que les places són molt limitades, així que no t’ho pensis massa, que volen! 😉