Mercat d’idees: informació i projectes

Mercat d’idees: informació i projectes
17 setembre, 2014 Jorge Blanco

Dissabte 4 d’octubre organitzarem un Mercat d’Idees on qualsevol persona que tingui un projecte podrà tenir-hi un estand per poguer exposar-lo, vendre els seus productes i donar a conèixer la idea a dissenyadors, emprenedors, empresaris i inversors.

PROJECTES SEL·LECCIONATS

Relligat
http://relligat.blogspot.com.es/

Cristina Llopart, nascuda el 90 a Barcelona, ha estat sempre en contacte amb l’art. Estudiant Batxillerat Artístic, diplomada en Disseny Gràfic i especialitzada posteriorment en Direcció d’Art; completa les seves inquietuds aprenent l’art de l’enquadernació en cursos i workshops. S’inspira en el mon que l’envolta i l’apassiona el disseny editorial. Al 2014, guanya el premi Nacional Josep Albert Mestre i el premi Acento G de la revista Gràffica pel projecte final “Redisseny del BOE” on intenta fer-lo més accessible a la ciutadania mitjançant una nova maquetació.

Relligat és la firma de disseny on el món gràfic i l’enquadernació tradicional van de la mà. Cada projecte neix de la creativitat i de les ganes d’evolucionar, des de les col·leccions de llibretes fins als encàrrecs més personals i exclusius. A Relligat s’abraça tot el procés creatiu, des del primer esbós fins a la realització de l’obra, treballant de manera artesanal i fent que els seus productes siguin sempre edicions limitades i peces úniques.

 

Imprimeya
https://imprimeya.com/

Imprimeya és sinònim d’atenció personalitzada amb un resultat professional. El més important per a ells són els seus “clients”, perquè en aquest món global la diferència la marquen les persones i no els diners. Perquè el preu no ho és tot, però la tranquil·litat d’estar en bones mans i despreocupar-se si és important.

A Imprimeya, t’aconsellen sobre el tipus de suport, la quantitat òptima per rendibilitzar la tornada, els acabats, preparació dels document per a impressió, mostren el cost real de cada producte (incloent en el preu l’enviament a tota la Península) i sempre amb una plataforma segura per encriptar qualsevol dada confidencial del client. Per tot això els seus clients confien en Imprimeya, perquè saben que el resultat val la pena.

Let’s All Celebrate
http://www.letsallcelebrate.net/

Neix el novembre de 2012 com un projecte personal paral·lel als projectes de disseny gràfic que desenvolupa fins aleshores l’estudi 360EL, convertint-se de seguida en un espai de llibertat creativa per a les seves impulsores. Let’s All Celebrate és doncs una marca jove fruit d’aquesta inquietud per descobrir més enllà, de la constant experimentació amb els elements visuals i la creativitat en les aplicacions gràfiques. Es dissenyen i s’estampen tots els productes a mà, convertint-los en peces especials i úniques, cada una amb la seva pròpia empremta. Es treballen diferents tècniques, majoritàriament sobre tèxtil, però constantment s’exploren nous camins que condueixen a horitzons emocionants.

Appart 810
http://appart810.com/

Taller de tall i gravat 2D dirigit per Pau Hormigo i Sylvaine Tatin, tots dos arquitectes, que basen la seva activitat en la fabricació digital, tot aportant noves sensacions i textures als seus dissenys. Estan especialitzats en maquetes d’arquitectura i en tota mena d’objectes tallats i gravats a laser.

 

Saguru Magazine
http://issuu.com/sagurumagazine

Saguru Magazine, una revista d’art i cultura redactada en italià i castellà. Una exploració de la cultura visual a través de la fotografía, el disseny gràfic, la il·lustració i la música. Saguru en japonès significa exploració, i per això la filosofía de Saguru Magazine es mou entre la innovació, la inspiració, la reflexió, la tendencia i l’aventura. La revista serveix com a plataforma on els artistes es donen a conèixer i ofereixen els seus projectes, per així mostrar la seva particular perspectiva del món.

 

LaBastarda
https://www.facebook.com/labastarda.taller

LaBastarda neix com a taller, que permet a dos joves dissenyadors, Jana i Erques, asentats a Barcelona, crear productes i explotar les seves ganes de generar objectes, obra gràfica, samarretes, i qualsevol cosa que se’ls presenti, a més a més de projectes de disseny per a clients externs. Per aquest motiu no és només un taller, sinó també un estudi de disseny. La tècnica principal utilitzada és la serigrafia, un mètode d’estampació molt versàtil i amb moltes possibilitats. De totes maneres el taller és multidisciplinar, utilitzant tècniques diverses, des del linograbat, fins a l’ús d’una màquina de cosir per acabar els productes, passant per el tall i grabat làser. El seu mètode de treball és senzill, intentar adaptar-se als mitjans disponibles i arribar a un resultat de qualitat, treure el màxim partit a cada tècnica i intentar innovar en els processos de les mateixes, així com mesclar-les.

Grans partidaris de l’edició limitada, del creador independent i local, que ofereix productes de qualitat i amb un valor afegit que no pot aconseguir una producció industrial. Fet a Barcelona.

 

La Trastería
http://latrasteria.com

La Trastería és un taller d’impressió artesanal especialitzat en letterpress i serigrafia, a més d’un estudi de disseny i il·lustració. Està dirigit per Los Trastonautas: Mònica, la que talla el bacallà al taller; Màximo, encarregat de tot lo referent al disseny; i Germán, l’i·lustrador de tots els nostres projectes i monstre.

 

Eurek (Yuzz Sant Cugat)
http://www.eurek.es

El primer producte d’Airk és un octocòpter d’altes prestacions, fiabilitat, facilitat d’ús, reparació i mantenient. Tot això s’aconsegueix mitjançant un disseny modular de fàcil assemblatge i substitució. Han dissenyat un aparell optimitzant els pesos i amb uns motors de molt alt rendiment, els quals han estat minuciosament seleccionats al costat de les seves hèlix per oferir el màxim de temps de vol alhora que una gran capacitat de lluita contra el vent. Els temps objectius de vol s’estimen en 60 minuts transportant una càrrega aproximada de 2Kg. Depenent de les condicions de vol, el dron és capaç de triplicar el dels millors aparells de la seva gamma comercialitzats en l’actualitat, aconseguint així posicionar-se entre un dels millors productes del mercat.

 

Aunclicdelcole (Yuzz Sant Cugat)
http://www.aunclicdelcole.com · http://vimeo.com/88794957

Aunclicdelcole és la plataforma de comunicació i gestió escolar. Volen apropar a les families als centres educatius otorgant-lis així una eina per a poder comunicar-se entre ambdues parts, sempre amb l’objectiu comú d’oferir una major informació sobre l’alumne. D’aquesta manera, les families estan informades a diari sobre els avanços escolards, deures, absències i incidències que hagin passat en horari escolar, entre moltes altres característiques. Aunclicdelcole vol convertir-se en l’eina informativa d’ús escolar per a families-escola. Disposen de diferents paquets d’informació a l’abast de qualsevol economia familiar i els centres escolars podràn personalitzar-lo si així ho desitgen per a oferir una imatge corporativa dins de l’aplicació.

 

Irradia FM (Yuzz Sant Feliu)
http://www.irradia.fm

Irradia crea aplicacions mòbils especialitzades en emisores de radio, amb serveis innovadors i eines de Business Intelligence. Irradia ofereix apps a mida per a cada radio i amb múltiples opcions configurables que permeten a l’emissora:

  • Mantenir i potenciar la seva imatge
  • Establir les seves preferències
  • Potenciar el feedback i la interacció amb els oients
  • Permet a l’emissora monetitzar la seva app
  • Conèixer el perfil dels seus oients, el contingut més escoltat, el més votat i els seus comentaris
  • Fidelitzar i captar nous oients

A més, l’emissora pot tenir aquest servei d’una manera econòmica i totalment personalitzable.

A Irradia també donen valor a l’oient, que porta la seva radio prefereida per escoltar-la on, com i quan vulgui. A més, és una app gratuita i on no només pot escoltar el directe, sino que té al seu abast contingut extra, a la carta (videos, imatges, podcast…), pot opinar, votar i compartir contingut, xatejar amb altres oients, consultar les noticies, accedir a les xarxes socials…i tot des de l’app. A Irradia aposten per apropar a la radio online les millors eines, fent que la radio amplii el seu potencial, sent més competititva, especialitzada i connectada amb els seus oients.

A més, les emissores s’obliden de tot, ja que a Irradia s’encarreguen de tot el procés de disseny, desenvolupament, publicació i manteniment.

 

Spoony Toons (Yuzz Sant Feliu)
http://www.spoonytoons.com

L’Eric, la Núria i la Noelia, són tres graduats Multimèdia per la Universitat Politècnica de Catalunya, que van decidir emprendre junts amb un objectiu comú: Spoony Toons. La seva idea tracta d’una serie d’animació molt especial, ja que no s’emet per televisió, sinó que es mira a les tablets i als mòbils per tal que el nen interactuï amb els personatges. És a dir, que és un personatge més de la sèrie ja que ha de prendre decisions, ajudar a assolir reptes i jugar a mini jocs per tal que el capítol avanci. Spoony Toons també és una sèrie educativa, ja que tracta un tema tan important com és l’alimentació, una matèria que gairebé no s’ensenya a l’escola i és de vital importància per a la nostra salut. A través del Forky, el Razor i la Spoony, els nens descobriran un món d’aliments i les seves propietats, per tal d’aplicar-ho a la seva vida quotidiana.

Fa molt poc, després d’un any de feina, han finalitzat el capítol pilot de la sèrie i està agradant molt tant a petits com a grans. Ara mateix estan planejant la primera temporada sencera mentre testegen el capítol pilot.

Electroplasmatic (Yuzz Sant Feliu)
http://www.clarathegame.com · http://www.electroplasmatic.com/

Clara és un videojoc Survival Horror de caràcter realista basat en les muntanyes de Barcelona. No busca res paranormal, sinó que busca la ciència limit, que sigui completament creïble. Clara és una jove de 14 anys que s’haurà d’enfrontar a situacions que despertaran els teus instints de supervivència més primitius. Una història amb molt suspens i intriga, basat en fosques llegendes i històries reals de Barcelona, Tarragona, País Basc i altres zones d’Europa com Luxemburg o Bèlgica. Inicialment serà un videojoc adaptat a PC, PS4 i Xbox One.
Està desenvolupat i creat per un equip multi disciplinar format per 10 persones que comparteixen un objectiu comú, fer jocs nous i diferents i poder viure fent el que més ens agrada.

Un factor diferencial d’aquest projecte és la possibilitat de jugar amb realitat virtual mitjançant el perifèric Oculus Rift. Les ulleres de realitat virtual ofereixen una experiència d’immersió gairebé perfecta. Els jocs amb aquesta possibilitat són escassos, és una experiència diferent i completament nova, on es pot sentir que l’usuari final és realment protagonista de la història.