Els estands del Mercat d’Idees

Els estands del Mercat d’Idees
5 octubre, 2015 Jorge Blanco

Durant el dissabte 10 d’octubre (d’11h a 19h) trobaràs al davant de la Casa de Cultura de Sant Cugat els estands dels projectes seleccionats per participar al Mercat d’Idees de Creatus Dominus 2015. Aquí te’ls deixem, per a què els coneguis i els passis a veure quan tinguis un moment (i recorda que al davant també hi haurà els foodtrucks!):

Appart810

Appart810 - Creatus Dominus

Taller de tall i gravat 2D dirigit per 2 arquitectes de formació, procuren combinar l’asèpsia del disseny digital amb la mescla de sensacions, textures i tacte dels materials passats pel grill del laser.

Estan especialitzats en la realització de maquetes arquitectòniques i en la creació, fabricació i personalització d’objectes tallats i gra- vats a laser. Tot seguint uns criteris d’aprofitament, rigor i versatilitat, redueixen els residus aportant nous usos a qualsevol material que passa per les seves mans i els reciclen en dissenys amb un valor afegit, durabilitat i gran impacte visual.

Becena

Becena - Creatus Dominus

Becena sorgeix d’un projecte final de carrera, amb l’objectiu de convertir-se en una aplicació que pugui utilitzar qualsevol estudiant i professional del sector del disseny per a conèixer tot el que li pot oferir Barcelona, tant a nivell estudiantil i d’oci, com també professional.

Resumint en poques paraules, es tracta d’una mena de “pàgines grogues” pels dissenyadors que viuen a Barcelona on poden consultar qualsevol aspecte relacionat amb formació, esdeveniments i networking, a banda d’altres qüestions professionals.

Biterswit

Biterswit - Creatus Dominus

És un projecte nascut exclusivament perquè la Norma i la Carlota comparteixin la seva gran passió, el disseny. Es tracta d’un espai creatiu, friki, d’on surten productes sweet però amb un toc bitter.

Dissenyen per a qualsevol tipus de client, oferint un treball acurat i exigent, un tracte proper i molt personal. Tots els seus processos de fabricació són el més artesanals possibles (sense deixar de banda la tecnologia) i utilitzen productes de proximitat: tots els materials i proveïdors que utilitzen els tenen a la vora.

DOSDÉ Fanzine

Dosdé - Creatus Dominus

Dosdé. Comunment conegut com a “bidimensional”. Dues dimensions, com llarg i ample però no profund.

Es tracta d’un fanzine de còmic “multitemàtic”, amb moltes opcions d’estil i narrativa, que va néixer l’any 2010 de la mà de dibuixants que feien fanzines pel Saló del Còmic de Barcelona. Totes les revistes són diferents unes de les altres, però totes tenen un nexe en comú: una paraula que encapçala i subtitula el número en concret. Una paraula que utilitzen com a leitmotiv cada sis mesos i amb la que un es treu de la màniga una idea i una historieta.

Eficook

Eficook - Creatus Dominus

És una aplicació que neix per resoldre dos problemes latents: la falta de fidelització de clients que tenen els supermercats i la gran quantitat d’aliments que es llancen quan encara estan en condicions aptes per al consum.

Eficook sap en tot moment quins aliments té a casa un determinat client del supermercat i se l’informe de totes les possibles receptes que pot cuinar. Al mateix temps, se l’ajuda a planificar millor les receptes setmanales, reduïnt així la quantitat d’elements rebutjats.

Frankies Co

Frankies - Creatus Dominus

Es tracta d’una nova marca d’ulleres de sol de fusta, dissenyades a Sant Cugat, que s’orienta cap a un públic desenfadat.

Granja Gràfica

Granja Gràfica - Creatus Dominus

Granja Gràfica va néixer l’any 2012 com un espai on la impressió tradicional en desús pogués adaptar-se a les necessitats i projectes actuals.

Utilitzen diferents tècniques, com letterpress(relleu), cop sec, tinta, emboss (gofrat), acabats finals on es pinten els laterals, contracolat, tintes metàl·liques, etc.

ImprimeYa

ImprimeYa - Creatus Dominus

Es defineixen com la “teva impremta fàcil”. Es tracta d’una impremta enfocada a pimes i autònoms, a qui ofereixen, literalment, qualsevol tipus de servei que necessitin. A ImprimeYa poden encarregar-se d’impressions de gran format, vinils, impressió tèxtil, targetes de visita, tríptics, llibres, revistes… i tot el que se t’ocurreixi!

No es tracta d’una impremta més, sinó de d’una impremta que mira pel client a cada feina.

Licor del Mono Art Agency Inc.

Licor del mono - Creatus Dominus

És un fanzine que va néixer l’any 2009 a l’Escola Joso. Al primer número, que va llançar-se el 6 de maig de 2010 al Saló del Còmic de Barcelona, hi van participar 10 autors diferents que aportaven el seu estil personal a les historietes.

Licor del Mono és actualment una entitat formada per artistes de diferents disciplines que comparteixen metodologies i idees per realitzar projectes dins de qualsevol camp.

MovioLab

Moviolab - Creatus Dominus

És un robot pensat per l’entorn de l’educació, econòmic i fàcil de muntar, que a més pot programar-se desde zero. Utilitza plaques Arduino pel moviment i pot controlar-se desde dispositius Android mitjançant Bluetooth.

Yeyehelp

Yeyehelp - Creatus Dominus

El projecte neix de tres moments actuals: l’envelliment, l’atur/atur juvenil i els nous models d’economia social. Yeyehelp és una plataforma de consum col·laboratiu en la qual les persones en atur, les que volen guanyar diners extres o estudiants ofereixen serveis a gent gran. I quins serveis poden oferir? Des d’acompanyar al metge, ser un personal shopper tecnològic, ensenyar idiomes, passejar el gos… i molt més!

Yeyehelp pretén crear relacions intergeneracionals on tots poden beneficiar-se. Per una part el client satisfà les seves necessitats i per l’altra, els particulars podran generar ingressos extres a la seva economia.